dissabte, 6 de febrer de 2010

Comentari d'entrades de blocs

M'agradaria parlar d'un punt en concret de l'entrada que va fer el meu company de classe Juan Antonio León.
La seva entrada parlava de les Metàfores dels ordinadors, però a mi m'agradaria parlar d'una en concret, la metàfora tutorial, l'orinador com a tutor. Des de l'inici de curs he expressat que la informàtica no és el meu fort, però això no es tot, no estic a favor de moltes tecnologies que es volen introduir en l'educació.
No puc criticar totes les tecnologies introduïdes a l'aula, per exemple la pissarra digital em sembla molt útil, però no puc concebre l'ordinador com a tutor. Que passaria si arribem a deixar en un aula a 25 nens amb un ordinador que els dona les classes, creiem realment que aprendríem el mateix estudiant amb una persona que ens pot fer més propera, més humana l'informació o aprendrem més amb un ordinador que ens dona la informació de manera mecànica.
Jo personalment crec que no hi ha millor aprenentatge que el que es produeix entre dues persones, com són un mestre i un alumne, i que les maquines, la tecnologia, etc, no pot millorar l'educació ni pot fer als alumnes persones, sense un exemple que els pugui guiar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada