dissabte, 26 de desembre del 2009

Visita a la Massia del Barça

La Masia construïda com a residencia l’any 1702. Primer va ser utilitzada com a taller per realitzar la primera maqueta del camp del Barça. Una vegada finalitzat el camp nou es va tancar el 1957, desprès, l’any 1966 es va tornar a obrir com a seu social del club. L’any 1979 la Masia es va convertir en la residencia dels joves jugadors amb domicili fora de Barcelona. De manera que l’objectiu de la residencia és formar Deportiva e intel·lectualment als joves que han deixar les seves famílies per fer carrera al Barça.

Les instal·lacions de la Masia consta de dues plantes i unes golfes, poden dormir 12 nens mentre que la resta dormen al Camp Nou, també consta d’una cuina, menjador, sala d’estar, biblioteca, administracions, sala d’ordinadors i quatre dormitoris i vestuaris.

Dins d’un ambient totalment familiar i acollidor, la Masia te una preocupació molt important que es la de aconseguir una bona base intel·lectual per poder formar com a persones als propers jugadors i per assegurar un futur fora del món del futbol a aquells nens que no arribin a formar part del Barça. També a d’aconseguir la integració de tots aquells nens que no són d’ Espanya, que són gairebé la majoria, en aquest moments la Masia acull a 57 nens de 10 a 18 anys, 16 d’origen a Catalunya, 16 nens de diferents llocs de l’Estat i 25 nens de 5 nacionalitats diferents, molts d’ells de Camerun degut a la fundació d’Eto’o. Abans, tots els nens eren futurs futbolistes, però ara també acullen a alguns jugadors de basquet i un parell de hockey.

Els nens que viuen a la Masia s’aixequen d’hora, esmorzen i amb un autocar van cadascun a la seva escola, tot hi que la majoria van al Collegi Lleó XIII, però també vana altres. Passen el mati a l’escola i desprès tornen a la Masia per menjar, continuar amb classes particulars o d’ajuda a la Masia i el moment més esperat, anar a entrenar, desprès sopen i a les 11 tanquen els llums de manera que tothom a dormir.

Tot i que els educador fan el possible per ajudar als nens a aconseguir els seus propòsits en els estudiar, el futbol els impedeix tenir una continuïtat en aquest àmbit, el més difícil del dos. Entrenaments, partits i competicions són el pitjor enemic per als estudis dels nens que viuen a la Masia. Per exemple l’any passat van coincidir el campionat juvenil amb la selectivitat, i això va acabar amb la feina de tot un any, tot hi això moltes vegades l’educador de la Masia, per el bé del nen a hagut de dir que no a alguna cita futbolística important.

Així, entre futbols i estudis es viu la vida a la Masia, una casa per a tots aquells nens que volen ser futurs jugadors del Barça. Tot hi que, com ja els consciencien als nens, no tots aconseguiran el que volen, per això la importància del estudis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada